Cambuur opnieuw zonder aanvoerder Schouten

Een training van Cambuur. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur moet het zondag op bezoek bij NEC in Nijmegen opnieuw zonder aanvoerder Erik Schouten doen. Even waren er vrijdag ook zorgen over Mees Hoedemakers toen die de training verliet, maar de middenvelder lijkt fit.

Verdediger Schouten (enkel) trainde deze week apart. ,,We willen geen risico nemen, dan zijn we hem misschien wel een paar weken kwijt. Hij zal vervangen worden door Joris Kramer”, vertelde Cambuurtrainer Henk de Jong.

Kramer speelde ook al tegen FC Volendam, een wedstrijd die Cambuur thuis vorige week verloor (0-1). Het was de eerste conpetitienederlaag voor de koploper sinds 7 november.

In uitwedstrijden is het voor Cambuur zondag op de kop af een jaar geleden dat de ploeg voor het laatst onderuit ging. Destijds, op 17 januari 2020, was TOP Oss te sterk.

Tegen NEC hopen de Leeuwarders de sindsdien ongeslagen reeks op vreemde bodem voort te zetten. Zaterdagavond reist de ploeg alvast af voor het duel dat daags erna om 12.15 uur begint.

In tegenstelling tot Schouten maakt Robin Maulun de trip wel mee. De Franse middenvelder is na ziekte weer inzetbaar, maar start op de bank. Hoe de basiself er precies uitziet, is nog niet geheel duidelijk. Cambuur traint voor vertrek zaterdag nog een keer.

Nieuws

menu