Cambuur op maandagmiddag naar Jong PSV voor inhaalwedstrijd

Calvin Mac-Intosch (links) troeft Brian Brobbey af. De Amsterdammers wonen bij elkaar in de straat. FOTO HENK JAN DIJKS

Het onlangs afgelaste duel tussen Jong PSV en Cambuur wordt op maandag 30 november ingehaald om half vijf ‘s middags. Voetbalbond KNVB maakte dat donderdagochtend bekend.

Dat de Leeuwarders op een doordeweekse middag in Eindhoven moeten aantreden voor een competitiewedstrijd is hoogst opmerkelijk. Het aanvangstijdstip heeft te maken met meerdere verschoven duels (waaronder een andere wedstrijd van Jong PSV) en met de wensen van tv-rechtenhouder Fox Sports. De zender wil zo veel mogelijk duels live uitzenden.

Cambuur zou oorspronkelijk op maandagavond 2 november op bezoek gaan bij de Eindhovense beloften. Het duel werd op de ochtend van vertrek afgelast door de KNVB, omdat Jong PSV door de vele coronabesmettingen geen representatief elftal op de been kon brengen.

De nieuwe datum zorgt ervoor dat Cambuur eind deze maand enkele drukke dagen kent. Op vrijdag 27 november ontvangt de ploeg van trainer Henk de Jong namelijk FC Den Bosch in eigen stadion, drie dagen later wacht dan de uitwedstrijd bij Jong PSV en vijf dagen daarna gaan de Leeuwarders op bezoek bij Telstar.

Nieuws

menu