Cambuur neemt Doodeman per direct over van Volendam

Nick Doodeman hier nog in het shirt van FC Volendam. FOTO ARCHIEF LC

Op de slotdag van de transferperiode heeft SC Cambuur nog een nieuwe speler binnengehaald. Het gaat om Nick Doodeman. Hij zou eigenlijk komende zomer pas naar Leeuwarden komen, maar Cambuur neemt hem alsnog per direct over van FC Volendam.

De hele maand januari leek er weinig te gaan gebeuren met Cambuur op transfergebied. Maandagavond was het in de sloturen van de winterse transfermarkt dan toch nog raak. De hele dag ,,broeide” er al iets in Leeuwarden, zoals een betrouwbare bron het rond het middaguur omschreef. ‘s Middags was er nog geen witte rook, aan het begin van de avond bleek echter dat een deal gesloten was.

Een naam bleef uit. Halverwege de avond maakte Cambuur dan zelf bekend om wie het ging. Doodeman, met acht goals en tien assists een smaakmaker bij Volendam dit seizoen, leek vorige week nog juist níet per direct haalbaar. Volgens de Leeuwarders was daar geen budget voor.

Dat trainer Henk de Jong de rechtsbuiten er per direct graag bij wilde hebben, was echter geen geheim. Ook Doodeman zelf liet doorschemeren daar oren naar te hebben. ,,Daarop zijn we in gesprek gegaan met FC Volendam en daar zijn we op een goede manier uitgekomen”, laat technisch manager Foeke Booy via Cambuur weten in een reactie.

Van een vertrek van een of meerdere spelers was nimmer sprake op de slotdag. Cambuur heeft een selectie waarin volgens Booy niemand beschikt over een gelimiteerde transfersom. Bovendien willen de spelers het seizoen afmaken in Leeuwarden om het doel van promotie - en nog liever kampioenschap - te realiseren.

Nieuws

menu