Cambuur naar België voor extra oefenduel

FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur heeft op de valreep een extra oefenwedstrijd ingepland voor de start van de competitie. Op zaterdag 7 augustus reist ze af naar België voor een duel met Waasland-Beveren, een club van het tweede niveau.

Cambuur zou eerst tegen FC Groningen oefenen op die dag. Die wedstrijd werd echter al snel geschrapt toen uit het competitieschema enige weken geleden bleek dat de beide clubs elkaar ook treffen bij de start van de eredivisie op 15 augustus.

„We hadden bovendien een duel met FC Twente dat niet doorging, later deze voorbereiding viel ook nog een wedstrijd tegen FC Dordrecht uit. Ook daarom wilden we op deze datum toch graag nog een tegenstander vinden. Dat was niet eenvoudig, maar het is mooi dat het gelukt is”, aldus trainer Henk de Jong.

Dat het nu een Belgische club is geworden van het één na hoogste niveau, heeft vooral een praktische reden: Nederlandse clubs waren niet of nauwelijks beschikbaar, sommige Duitse clubs staan door de coronasituatie in Nederland niet te popelen en clubs van het hoogste Belgische niveau zijn al aan de competitie begonnen.

Het duel met Waasland-Beveren is in het Freethielstadion en begint om 14.30 uur ‘s middags.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport