Cambuur mist in Eindhoven twee spelers door corona

Cambuur-verdediger Doke Schmidt (links) schermt de bal af in duel met Fedde de Jong van Jong AZ. FOTO HENK JAN DIJKS

Het voetbaljaar 2021 begon voor SC Cambuur vrijdag met een training op Nieuwjaarsdag. In Leeuwarden bleek dat de ploeg zondag bij de competitiehervatting op bezoek bij FC Eindhoven twee spelers mist door een positieve coronatest.

Welke twee spelers het zijn, mag de club om privacyredenen niet bekend maken. De selectie en staf werden vrijdag getest, maar ook daags na kerst. Toen al bleek dat er twee gevallen waren.

Ragnar Oratmangoen is sowieso niet een van hen, want van hem is bekend dat hij er zondag in Brabant door een blessure niet bij zal zijn. Een twijfelgeval is Alex Bangura. ,,Die heeft ook wat last, zoals het nu staat is hij er zondag niet bij. Maar dat bekijken we zaterdag nog even”, vertelde trainer Henk de Jong.

De coach zag tot zijn genoegen dat Stanley Akoy terug is gekeerd op het veld. De middenvelder raakte begin dit seizoen zwaar geblesseerd aan de knie. Toch betekent het niet dat Akoy dicht bij een rentree is; integendeel. ,,Spelen zal hij dit seizoen niet meer”, temperde De Jong de eventuele verwachtingen.

Cambuur begint als koploper aan de tweede seizoenshelft, net als vorig jaar rond deze tijd. Toen werd meteen twee keer verloren. De Jong en zijn spelers zijn dat nog niet vergeten. Er werd op Nieuwjaarsdag dan ook gelijk scherp getraind.

,,Eindhoven-uit is een lastige wedstrijd”, keek de coach vooruit naar zondag. ,,Dat zeggen we vaker. Maar het is ook echt zo dit seizoen, er zijn zoveel lastige tegenstanders. Maar we beginnen al snel weer, dus we moeten er gewoon meteen staan. Fris, fruitig en gretig.”

Nieuws

menu