Cambuur-manager Booy na herseninfarct naar revalidatiecentrum

Cambuur-manager Booy na herseninfarct naar revalidatiecentrum ANP

Het gaat naar omstandigheden redelijk met Cambuurs technisch manager Foeke Booy. De club laat dat vrijdag weten in een update van zijn gezondheidstoestand. Booy werd zondagavond getroffen door een herseninfarct. Inmiddels is hij vanuit het ziekenhuis naar een revalidatiecentrum overgebracht.

Hoe het langetermijnherstel eruit zal zien, is nog niet te voorspellen. Duidelijk is wel dat hij minstens enige weken in het revalidatiecentrum zal verblijven. Vanuit het hele land kwamen de afgelopen dagen steunbetuigingen en beterschapswensen voor Booy.

,,Foeke wordt heel erg gewaardeerd binnen het voetbal, dat is duidelijk merkbaar, Er zijn vele bloemen gestuurd, kaarten en dergelijke. Van supporters, clubs, noem maar op”, vertelt Cambuurs technisch directeur Gerald van den Belt. Hij blijft de taken van Booy voorlopig blijft waarnemen.

,,Iedereen is erg geschrokken, niet alleen wij bij Cambuur. Het is een fijne steun voor Foeke, zijn vrouw, de familie en alle anderen die dicht bij hem staan. We hebben allemaal goede hoop op een voorspoedig herstel, we zijn optimistisch.”

Nieuws

menu