Cambuur maakt gehakt van Almere City

Mitchel Paulissen heeft Cambuur op 1-0 gezet. FOTO HENK JAN DIJKS

Op papier stond zondagavond een absolute topper in de eerste divisie op het programma. Almere City, voorafgaand aan het weekeinde de trotse koploper, kwam op bezoek in het Cambuur-stadion. Nummer vier Cambuur liet op het eigen veld geen spaan heel van de bezoekers. De teller stopte op 7-2. 

Cambuur startte furieus aan het duel en binnen drie minuten stond de 1-0 op het scorebord. Mitchel Paulissen, die de voorkeur kreeg boven Robin Maulun, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de teruggelegde bal van Giovanni Korte fraai binnen.

Vanuit het niets viel zes minuten later de gelijkmaker. Oud-Cambuur-speler Delvechio Blackson schoot vanaf de zijlijn de bal achter Sonny Stevens, die ver voor zijn doel stond en de bal verkeerd inschatte. Aan de manier waarop hij zijn armen verontschuldigend ophief, was te zien dat Blackson de bal eigenlijk voor wilde zetten.

Hoekschoppen

Even moest Cambuur bijkomen van die klap. De ongeslagen Almeerders, die nog maar weinig topploegen troffen in het begin van het seizoen, hielden de ruimtes klein en de thuisploeg kon maar moeilijk gaatjes vinden.

De eerste twee hoekschoppen van Cambuur brachten uitkomst. In de 24ste minuut kreeg Schouten alle vrijheid om de corner van Mees Hoedemakers binnen te koppen. Vijf minuten later was de afvallende voor Jamie Jacobs, die snoeihard raak schoot. Weer twee minuten later was het duel wel beslist, toen Michael Breij de 4-1 aantekende.

Cambuur loopt uit

Alle aspiraties die Almere City in de rust nog had, werden in de eerste zeven minuten na de pauze hardhandig de kop ingedrukt. Robert Mühren scoorde met een verwoestende uithaal en een intikker twee keer en Korte liftte de stand van dichtbij naar 7-1.

Cambuur toonde zich daarna genadig voor Almere. Er kwamen nog kansen voor Korte, Robin Maulun en Hoedemakers, maar meer Leeuwarder doelpunten bleven uit. In de blessuretijd zorgde Damon Mirani voor het slotakkoord door de 7-2 te maken. 

Lees hier het liveblog terug

Nieuws

menu