Cambuur loopt in eigen stadion tegen nederlaag aan

SC Cambuur viert een goal. Foto: Henk Jan Dijks

Cambuur heeft zichzelf flink tekort gedaan in het thuisduel tegen Jong Ajax. De Leeuwarders speelden bij vlagen een uitstekende wedstrijd, maar vergaten het duel bij een 2-1 voorsprong in het slot te gooien. In de slotfase pakten de Amsterdammers alsnog de winst, 2-3.

Jong Ajax, dat met een sterke ploeg naar Leeuwarden was gekomen, opende sterk. Al na acht minuten kreeg Kenneth Taylor een vrije doorgang naar het doel van Stevens. Omdat geen van de Cambuur-verdedigers hem aanpakte, had hij de hoek voor het uitkiezen. Taylor scoorde beheerst.

Het was de opmaat voor een heerlijke eerste helft, waarin Cambuur zich snel herpakte. In een hoog tempo jaagden de Leeuwarders de Amsterdammers op. Halverwege de eerste helft was de achterstand omgezet in een voorsprong.

Na een kwartier spelen ramde Mees Hoedemakers de bal in de bovenhoek boven doelman Kjell Scherpen en zeven minuten later leverde het opjagen van de Ajax-beloften wederom een doelpunt op. Jamie Jacobs bood Michael Breij een niet te missen kans, 2-1.

In het kwartier daarna verzuimde Cambuur de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Robert Mühren, Giovanni Korte en Breij kregen beste kansen, maar doelpunten vielen er voor de pauze niet.

Meteen na de pauze was de thuisclub wederom een paar keer dichtbij de ruimere voorsprong. Scherpen redde fraai op een verwoestende knal van Korte, wierp zich succesvol voor de uithaal van Breij en pakte met zijn voet een schot van wederom Korte. Breij mikte nog een keer op de paal.

Jong Ajax nam regie over

Omdat Cambuur verzuimde het duel in het eerste kwartier van rust te beslissen, bleef het spannend. Jong Ajax herpakte zich en nam de regie over. Cambuur kwam lange tijd niet meer onder de druk van de Amsterdammers uit.

Acht minuten voor tijd trad een aloude voetbalwet in werking. Cambuur kreeg de kansen, maar scoorde niet, aan de andere kant viel de bal met enig geluk wel in het doel achter Sonny Stevens. Na een goede Amsterdamse aanval veranderde Calvin Mac-Intosch het schot van Devyne Rensch van richting, 2-2.

Tot overmaat van ramp kopte invaller Enric Llansana vlak voor tijd ook nog de 2-3 achter Stevens. De alles-of-niets-poging van trainer Henk de Jong, die spits Maarten Pouwels bracht voor Mac-Intosch leverde niets meer op.

Nieuws

menu