Cambuur laat punten liggen tegen Jong Ajax: 1-1

Calvin Mac Intosch van SC Cambuur duelleert met Lassina Traore van Jong Ajax.

Calvin Mac Intosch van SC Cambuur duelleert met Lassina Traore van Jong Ajax. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur kwam vrijdag tegen Jong Ajax niet verder dan een gelijkspel. Het werd in Amsterdam 1-1 door goals van Unavar en Mühren.

De Leeuwarders vergaten zichzelf op Sportpark De Toekomst te belonen voor een veldoverwicht en de betere kansen. Al voor rust stuitten Issa Kallon, Robert Mühren en Nick Doodeman op een sterk keepende Kjell Scherpen. Waar Cambuur de voorsprong had verdiend, ging Jong Ajax met 1-0 aan de thee. Unavar scoorde door Sonny Stevens te passeren. Die redde nog wel in eerste instantie, maar was daarna kansloos.

Cambuur probeerde nog voor rust tevergeefs een gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet. Stevens voorkwam overigens nog een 2-0 achterstand.

In de tweede helft domineerden de Leeuwarders de wedstrijd zonder hun best denkbare spel te spelen. Er kwamen mogelijkheden, maar die bleven onbenut doordat de scherpte in de afronding ontbrak. Druk was er sowieso, maar te vaak miste net even de nauwkeurigheid in de passing.

Mühren bleek in de beginfase van de tweede helft de enige speler die wel het net wist te vinden. Hij schoot knap binnen na een assist van Doodeman: 1-1.

Maandagavond speelt Cambuur voor de derde keer in zeven dagen. Dan wacht een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Lees een verslag van de wedstrijd terug in ons liveblog.