Cambuur krijgt te weinig in Deventer

Alex Bangura (rechts) in duel met Antoine Rabillard van Go Ahead Eagles. Foto: Henk Jan Dijks

Na twee nederlagen in Leeuwarden had Cambuur in het derde treffen tegen Go Ahead Eagles recht op de overwinning. In Deventer hield Go Ahead met kunst en vliegwerk de 0-0 op het scorebord.

Cambuur was gewaarschuwd. Twee keer eerder troffen de ploegen elkaar dit seizoen al in Leeuwarden en zowel in de competitie als in de beker stapte Go Ahead Eagles als winnaar van het veld. Beide keren toonde Go Ahead waar het dit seizoen zo goed in is. Verdedigen hebben de Deventenaren tot kunst verheven.

Liefst negentien keer hield de ploeg van trainer Kees van Wonderen de nul. Met 18 tegentreffers zijn de Eagles de minst gepasseerde ploeg. Daartegenover stond de meest scorende ploeg van de eerste divisie. Cambuur scoorde voor vrijdagavond al 77 keer. Het waren ingrediënten voor een interessant duel.

Veel mogelijkheden in beginfase

Dat werd het ook. Cambuur controleerde de wedstrijd, Go Ahead loerde op foutjes. Het leverde in de beginfase vooral mogelijkheden op voor Cambuur. Jarchinio Antonia schoot voorlangs en op de vuisten van doelman Jay Gorter. Dat laatste deed ook Ragnar Oratmangoen. Gorter lag bovendien in de goede hoek om een vrije trap van Robin Maulun te pareren. Diezelfde Maulun kreeg de beste kans, maar schoot na een voorzet van Robert Mühren net over.

Na een kwart wedstrijd kwam ook Go Ahead dichter in de buurt van het vijandelijke doel. Drie keer was de thuisclub gevaarlijk, maar drie keer hoefde doelman Sonny Stevens niet daadwerkelijk in actie te komen. De voorzet van Giannis-Foivos Botos ging voorlangs, schoten van Boyd Lucassen en Antoine Rabillard gingen niet tussen de palen.

Daarna nam Cambuur het heft weer in handen. Vlak voor rust dook oud-Eagles-speler Antonia nogmaals op voor Gorter, maar hij liet de bal iets te ver van zijn voeten schieten.

Na de pauze

Cambuur bleef ook na de pauze geduldig wachten op de kansen. Die kwamen er. In de 50ste minuut had Mees Hoedemakers een doelpunt verdiend. Zijn verwoestende uithaal werd echter prachtig gepareerd door doelman Gorter. Kort daarvoor zag Mühren zijn schot worden geblokt, nadat hij zichzelf mooi had vrijgespeeld.

De verdediging van Go Ahead gaf echter geen krimp. Ook niet toen Ragnar Oratmangoen een kwartier voor tijd van dichtbij uithaalde. Doelman Gorter tikte de bal uit de hoek. En paar minuten later werd ook Robin Maulun in stelling gebracht, maar zijn uithaal vanaf de penaltystip werd geblokt. Aan de andere kant kreeg Stevens weinig te doen.

Daardoor eindigde het duel in 0-0, een uitslag waar Cambuur het minst tevreden mee mocht zijn. In de strijd om de derde periode schoten beide ploegen niets op met het gelijkspel. Die titel ging naar De Graafschap, dat tegen Telstar met 2-1 won en daardoor twee punten inliep op koploper Cambuur.

Nieuws

menu