Cambuur krijgt publiek Almere stil en doet uitstekende zaken

Doke Schmidt en Calvin Mac-Intosch proberen Thomas Verheydt van Almere City van de bal te zetten. FOTO HENK JAN DIJKS

Na het gelijkspel van De Graafschap tegen Jong AZ op zaterdag profiteerde SC Cambuur zondagmiddag optimaal. De koploper versloeg in de topper voor publiek Almere City met 0-2 en deed uitstekende zaken in de strijd om promotie.

Het was duidelijk, de supporters zijn terug in het stadion. Weliswaar als experiment, maar er heerste zondagmiddag eindelijk weer eens een echte voetbalsfeer bij een wedstrijd van Cambuur. Fans met treetjes bier op de tribune, patatjes in de rust en natuurlijk betwistten de supporters van Almere elke Leeuwarder actie. 

Na drie minuten roerden ze zich voor het eerst. Alex Bangura gleed uit, hetgeen hem op hoongelach van de thuissupporters kwam te staan. Het bracht Cambuur niet van de wijs, net zomin als de hoge vrije trappen waarmee Almere City Cambuur probeerde af te troeven.

Antonia scoort openingstreffer

Sterker, de eerste echt kans was voor de bezoekers. Robert Mühren werd vrijgespeeld, maar zijn schot hobbelde in de dertiende minuut naast. Een minuut probeerde Calvin Mac-Intosch het van afstand, maar zijn inzet miste kracht. 

Na 25 minuten kreeg Jarchinio Antonia het publiek stil. De corner van Robin Maulun werd door Mühren verlengd en bij de tweede paal door Antonia binnengekopt. Vlak daarna schoot Maulun naast.  

Het gevaarlijkste wapenfeit van Almere kwam van John Yeboah, die vanaf de rechterflank opstoomde richting doelman Sonny Stevens. Zijn inzet ging ruim voorlangs. Gescoord werd er niet meer voor de pauze.

Andere dynamiek door publiek

Het publiek bracht een andere dynamiek mee dan de voorbije maanden. Issa Kallon liep na fel ageren van de thuisfans een gele kaart op voor een lichte overtreding. Scheidsrechter Siemen Mulder werd er op die wijze aan herinnerd dat een vergrijp van Kallon eerder onbestraft bleef. 

Meteen na rust had Cambuur de wedstrijd al in het slot kunnen gooien. Antonia snelde op aan de rechterkant, maar zijn voorzet was net te hoog voor de aanstormende Ragnar Oratmangoen. Aan de andere kant roerde Almere zich vroeg in de tweede helft ook een paar keer.

Beslissende treffer

De beste kans was na een klein uur spelen voor Cambuur. Mees Hoedemakers rukte op door het centrum en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard en laag op het doel. Keeper Michael Woud lag op de goede plek om de bal uit de hoek te boksen. 

Almere probeerde het vooral met de lange bal op de boomlange Thomas Verheidt, maar tot grote kansen kwam de thuisclub niet. Drie minuten voor tijd kreeg Cambuur het thuispubliek definitief stil. Wederom uit een corner kopte Oratmangoen de beslissende 0-2 binnen.

Lees hier het liveblog terug.

Nieuws

menu