Cambuur klopt Jong AZ en loopt uit op concurrentie

Robert Mühren tijdens een eerdere wedstrijd. Foto: Henk Jan Dijks

SC Cambuur heeft tegen Jong AZ zaterdagmiddag de zesde opeenvolgende zege geboekt: 2-0. Robert Mühren werd matchwinnaar met twee benutte strafschoppen.

De koploper uit Leeuwarden staat in de strijd om promotie nu acht punten voor op nummer 3 De Graafschap en negen op nummer 4 NEC. Almere City staat tweede, op drie punten.

Cambuur startte tegen nummer zeventien Jong AZ in eigen stadion zoals verwacht met twee wijzigingen in de basiself. David Sambissa keerde ten koste van Joris Kramer terug in het elftal als linksback, terwijl Issa Kallon voorin de voorkeur kreeg boven Michael Breij.

De Leeuwarders hadden meteen het betere van het spel. Het leverde voor rust kansen op voor Robert Mühren (volley over, kopbal naast) en Jamie Jacobs (inzet naast). Die laatste kreeg bij een andere mogelijkheid een duw in de rug, waarna Cambuur begrijpelijkerwijs schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Martens wilde er niet aan.

Cambuur verloor vervolgens kortstondig de grip op Jong AZ; duels werden niet meer gewonnen en de bezoekers konden dreigender worden. Sonny Stevens hield het Leeuwarder doel echter schoon.

Na rust hervatte Cambuur de jacht op de openingstreffer. Mühren was opnieuw dichtbij, maar zag Korte bij de tweede paal net niet de bal binnenglijden. Jong AZ op haar beurt probeerde via de counter toe te slaan en daar ging de nodige dreiging vanuit.

Mühren bracht de Leeuwarders in de 62ste minuut alsnog aan de leiding. Hij benutte een discutabele strafschop nadat Kallon neerging in het zestienmetergebied: 1-0. Later had de spits met het hoofd ook nog een prima kans op de 2-0. Die viel niet, waarna Cambuur enkele minuten voor tijd goed weg kwam toen Millen Baars namens Jong AZ de paal raakte.

In de blessuretijd maakte Mühren dan toch zijn tweede van de avond en veertiende van het seizoen. Opnieuw was dat vanaf elf meter, nadat invaller Jarchinio Antonia gevloerd werd. Het betekende rood voor Jong AZ-verdediger Gullit en een strafschop voor Cambuur: 2-0.

Nieuws

menu