Cambuur kan eerste prijs nauwelijks meer ontgaan

De goal van Robert Mühren in de eerste helft. FOTO HENK JAN DIJKS

Door de 3-0 overwinning op Roda JC kan de eerste periode Cambuur nauwelijks meer ontgaan. De Graafschap moet nog een wedstrijd inhalen tegen NAC, maar het doelsaldo (+25 om +7) is zwaar in Leeuwarder voordeel.

Roda JC begon brutaal in Leeuwarden. De Limburgers weigerden zich in te graven, in de wetenschap dat ploegen die dat deden de voorbije weken stuk voor stuk op een ruime nederlaag werden getrakteerd.

Cambuur had even moeite om daar een antwoord op te vinden en de eerste schoten waren op het doel van Sonny Stevens. In de twaalfde minuut stond het plotseling toch 1-0 voor de koploper. Robert Mühren kreeg met enig fortuin de bal voor de voeten, maar aarzelde geen moment en verzilverde het presentje.

Daarna controleerde de ploeg van Henk de Jong, die Erik Schouten halverwege de eerste helft wederom zag uitvallen met een kuitblessure, de wedstrijd. In de 34 ste minuut resulteerde dat in een tweede treffer.

Doke Schmidt greep goed in, waarna Mühren de bal oppikte. De spits dribbelde het strafschopgebied en zag Giovanni Korte vrij staan. Die scoorde voor de vijfde keer in drie wedstrijden. Nog voor rust had Mühren de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn verwoestende uithaal belandde op de paal.

Buitenkansje

Meteen na rust was het wel raak. Niek Vossebelt speelde de bal zomaar in de voeten van Jarchinio Antonia, die wel raad wist met het buitenkansje.

De wedstrijd was gespeeld en zakte wat in. Roda JC slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Ook niet nadat Mitchel Paulissen een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en Cambuur dus met tien man verder moest. De beste mogelijkheden waren voor de thuisclub, maar doelpunten bleven uit.

In de slotfase was het vooral kijken naar de concurrentie. De inzet was vrijdagavond immers ook de eerste periode. Omdat NAC verloor van Almere City is de eerste periode zo goed als binnen. Alleen De Graafschap, dat nog moet inhalen tegen NAC, kan Cambuur nog achterhalen, maar op doelsaldo is de eerste prijs wel binnen.

Nieuws

menu