Cambuur haalt vol uit in leeg stadion: 5-0 winst

Issa Kallon en Robert Mühren vieren de 1-0 van Cambuur. FOTO HENK JAN DIJKS

Geen toeschouwers, geen sfeer. Wel goals en drie punten. In een surrealistische setting boekte SC Cambuur in Leeuwarden zondag een even terechte als overtuigende overwinning op FC Dordrecht: 5-0.

Twee handenvol verslaggevers, enkele bestuurders van beide clubs, wat medewerkers en vrijwilligers, EHBO en de crew van Fox Sports. Dat was het wel zo’n beetje qua aanwezigen in een Cambuurstadion zonder supporters. De sfeer? Niet eens kil, nog erger: simpelweg niet bestaand.

Gemiste strafschop

De club deed haar best, met wat muziek vooraf en zelfs de klanken van 't Woanskip als goaltune. Niemand die mee kon zingen, maar het gejuich van de spelers was er niet minder om toen Robert Mühren in de negentiende minuut de 1-0 maakte.

Dat deed de spits vanaf elf meter na een handsbal van Dordrecht-speler Julius Bliek. Mühren had na een overtreding op Issa Kallon tien minuten eerder nog een strafschop gemist. Hij schoot via de bovenkant van de lat over het doel.

De topscorer maakte die fout dubbel goed, want hij scoorde even later de 2-0. Voor Mühren waren het zijn zesde en zevende treffer van het seizoen. Cambuur zat helemaal op rozen toen Michael Breij er nog voor rust 3-0 van maakte. De vanaf de rechterflank prima spelende Breij rondde een fraaie assist van Issa Kallon af.

Blessure Kallon

Zonder die laatste – hij viel uit met een ogenschijnlijke hamstringblessure – probeerde de ploeg van trainer Henk de Jong in de tweede helft de score verder op te voeren.

Cambuur was heer en meester en na eerst enkele goede mogelijkheden voor Mees Hoedemakers was het Giovanni Korte die twintig minuten voor tijd de 4-0 liet noteren. De invaller tekende in de blessuretijd vervolgens ook nog voor de 5-0.

Een eretreffer van de gasten zat er, zelfs na een foutje van Cambuurverdediger Doke Schmidt, nooit echt in. De Leeuwarders kwamen door de verdiende thuiszege op 16 punten uit 7 duels. Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd op de rol, als die doorgaat. Cambuur wacht dan namelijk een bezoek aan de nog ongeslagen koploper NAC Breda, maar die club kampt met corona- en quarantainegevallen.

Lees hier het liveblog terug.

Nieuws

menu