Cambuur gaat met Maulun voor unieke zege tegen NEC en waarom promovendi in de eredivisie het volgens trainer Henk de Jong zo goed doen

In de jacht op een unieke vierde eredivisiezege op rij reist Cambuur vrijdag af naar Nijmegen. Trainer Henk de Jong kan voor het treffen met NEC beschikken over een vrij fitte selectie.

,,Het ziet er goed uit”, knikte de coach donderdag na de laatste training van zijn ploeg. ,,Robin Maulun is bijvoorbeeld weer fit.”

De middenvelder zal in Nijmegen naar verwachting de plek in de basiself weer overnemen van Mitchel Paulissen. Die verving de Fransman in de overwinning op FC Utrecht afgelopen zondag.

Marco Tol ontbreekt nog bij Cambuur. ,,Die kan nog niet meedoen. Hij heeft hechtingen in een wond, daar nemen we geen risico mee. Verder is het afwachten of David Sambissa erbij kan zijn”, aldus De Jong. De dit seizoen veelvuldig als buitenspeler gebruikte verdediger kreeg tegen Utrecht een tik tegen de knie.

Defensieve tactiek

Cambuur, nummer zeven in de stand, kan tegen nummer acht NEC een unieke zege boeken. Als de Leeuwarders winnen is het de vierde eredivisiezege op rij en dat is nog nooit gelukt. Daarnaast won Cambuur op het hoogste niveau nog nooit van de Nijmegenaren.

Vorig jaar hield NEC met een zeer defensieve tactiek Cambuur van scoren én van winnen af: 0-0. Of het weer zo’n wedstrijd wordt, is ook voor de Leeuwarders de vraag. ,,Maar wat zeker is, is dat NEC het heel goed doet dit seizoen. Dat vind ik mooi voor Rogier Meijer, die was nog jeugdtrainer bij De Graafschap toen ik daar werkte. Ben trots op hem. Maar goed vrijdagavond zijn we even ‘vijanden’, dan telt alleen de winst.”

Nieuws

Meest gelezen