Cambuur haalt Letse spits Roberts Uldrikis

Feest bij Cambuur na de goal tegen FC Groningen in de eerste speelronde. ANP

SC Cambuur heeft in de Let Roberts Uldrikis een nieuwe spits gevonden. De 23-jarige international wordt overgenomen van het Zwitserse FC Sion en tekent voor twee seizoenen, met een optie voor een derde seizoen.

Cambuur was rond het middaguur al druk bezig met de komst van een centrale aanvaller. Dat was ook de wens van de club op de laatste dag van de transferperiode, zo bleek de afgelopen week.

"Met de komst van Uldrikis hebben we weer een ander type aanvaller in de selectie en kunnen we als het nodig is ook anders gaan spelen", zei financieel en technisch directeur Gerald van den Belt over de nieuwkomer.

"Er zijn niet veel spitsen die op z’n jonge leeftijd al ruim 150 wedstrijden in de benen hebben en ook nog eens A-international zijn. Daarbij is het een speler die heel bewust bezig is met z’n carrière en qua mentaliteit en persoonlijkheid goed bij ons past."

Uldrikis kwam 24 keer uit voor het Letse elftal. Momenteel bereidt hij zich met de nationale ploeg voor op de thuiswedstrijd tegen Gibraltar in de WK-kwalificatie. Letland is groepsgenoot van Oranje.

Nog steeds is het niet de verwachting dat er spelers vertrekken. Almere City is geïnteresseerd in Nick Doodeman, maar de buitenspeler mag alleen vertrekken als de eerstedivisionist hem wil kopen. Cambuur staat niet open voor verhuur.

Almere moet nog een bod doen, Cambuur moet dat nog accepteren en de speler moet zelf bovendien ook nog willen; een vertrek van Doodeman is vooralsnog dan ook niet aan de orde.

Nieuws

Meest gelezen