Cambuur begint prima aan het nieuwe seizoen met overwinning op NEC

FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur staat na de eerste wedstrijd van het seizoen weer op de plek die het een klein half jaar geleden ook bekleedde toen de competitie vroegtijdig werd beëindigd. In eigen stadion pakten de Leeuwarders de koppositie door een 2-0 zege op NEC.

Een ouderwets Avondje Cambuur was het nog niet. Daarvoor waren er simpelweg te weinig supporters, er mochten er slechts 2500 naar binnen, in het stadion. Maar de ploeg van trainer Henk de Jong deed tijdens de competitiestart meteen wat het vorig seizoen ook zo vaak deed: winnen.

Cambuur moest geduld hebben. De intenties van NEC waren duidelijk. Een puntje meenemen bij de koploper van vorig seizoen was het uitgangspunt. Aan de thuisclub de schone taak om een bres te vinden in de Nijmeegse defensie.

Dat lukte voor de pauze nog niet. Jarchinio Antonia was nog het dichtst bij een treffer, maar hij schoot in kansrijke positie hoog over.

Pas nadat er in de rust buiten het stadion een imposant vuurwerk was ontstoken, schoot Cambuur ook binnen de lijnen met scherp. Sven Nieuwpoort kopte Cambuur vijf minuten na de pauze op voorsprong uit een hoekschop van Robin Maulun.

Daarna begon NEC ook aan aanvallen te denken en werd de wedstrijd opener. Het resulteerde in de zeventigste minuut in de 2-0. Robert Mühren benutte de strafschop die werd gegeven nadat Issa Kallon was gevloerd.

NEC probeerde het nog wel, maar doelpunten vielen niet meer. Cambuur staat door de zege meteen weer op de positie die de ploeg ook bekleedde toen corona een vroegtijdig einde aan de vorige voetbaljaargang maakte. Met als kanttekening dat er nog maar een ander duel is gespeeld (Jong Utrecht-Eindhoven werd 1-2).

Nieuws

menu