Cambuur begint aan 'weken van de waarheid' met een griepgolf tegen FC Volendam: 'Maar ik heb nog maar weinig spelers echt doorgestreept' | video

Trainer Sjors Ultee voelt het en Cambuur voelt het: de komende weken kunnen er grote stappen gezet worden met het oog op handhaving. Wat wil je dan niet voorafgaand aan de competitiehervatting tegen FC Volendam zondag? Juist, een griepgolf.

Deze week werd de ene na de andere speler grieperig. Voor Volendam betekent het dat Ultee een plan B, C en misschien zelfs D moet verzinnen, allemaal afhankelijk van welke spelers weer fit zijn. „Maar ik heb nog maar weinig spelers echt doorgestreept voor zondag”, vertelt de trainer. „En het lijkt me onwaarschijnlijk dat andere clubs níet met deze griepgolf te maken hebben of krijgen.”

De selectie is de afgelopen weken ingepeperd dat „het echt anders moet”, aldus Ultee. Dat deed de trainer op zijn eigen, duidelijke manier, vertelt Alex Bangura, de nieuwe aanvoerder. „Hij brengt heel veel energie en heeft een hele andere stijl. Ik denk dat we daar goed mee omgaan.” Ultee: „Mooi voetbal is in deze situatie ondergeschikt aan overleven. Handhaving gaat niet vanzelf.”

Vooral voorin is de spoeling dun. Tom Boere en Roberts Uldrikis waren allebei niet op de training van vrijdag, dus dat zou inhouden dat Milan Smit in de spits begint. Maar, zoals Ultee aangaf, het zou kunnen dat Uldrikis of Boere toch nog op tijd fit is. Michael Breij start zoals het nu staat op de linksbuiten, ondertussen zoekt technisch manager Foeke Booy nog volop naar een alternatief op die positie.

Nieuws

menu