Butler: volgende NBA-titel is voor mij

Butler: volgende NBA-titel is voor mij ANP

Jimmy Butler was de sterspeler van Miami Heat in de finaleserie van het Amerikaanse profbasketbal, maar de 31-jarige basketballer kon zijn ploeg niet aan de titel helpen. Los Angeles Lakers veroverde na winst in het zesde onderlinge treffen de titel. "Ik ben nu meer dan ooit gemotiveerd om mijn belofte in te lossen. Volgend jaar wint Heat de finale", zei de vedette na de nederlaag in wedstrijd zes met 106-93.

"Ik heb niet geleverd waarvoor ik hier ben gekomen. Deze club wil dat ik ze het kampioenschap bezorg en dat is niet gebeurd. Dat spijt me enorm, maar ik ben niet van plan mijn deel van de overeenkomst in te trekken, dus dat betekent dat Miami Heat volgend jaar kampioen van de NBA wordt."

Butler hield tot twee keer toe met zijn punten, rebounds en assists Heat in leven in de finale, die werd beslist volgens best-of-seven. Hij was verreweg de belangrijkste speler van de ploeg. "Ik speel niet voor mooie statistieken, maar voor de winst en niets anders. We hebben niet gewonnen, dus ik heb mijn werk niet goed gedaan."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport