Burgemeester Boedapest vreest fans bij Super Cup

Burgemeester Boedapest vreest fans bij Super Cup ANP

Burgemeester Gergely Karacsony van Boedapest had bij nader inzien toch liever gehad dat de wedstrijd op donderdag in zijn stad tussen Bayern München en Sevilla om de Super Cup achter gesloten deuren wordt gehouden. "Als ik de middelen zou hebben de aanwezigheid van toeschouwers alsnog te verbieden dan zou ik het doen", zo liet hij door plaatselijke media optekenen.

Eerder besloot de UEFA in samenspraak met de Hongaarse autoriteiten onder meer dat beide clubs 3000 fans mogen meenemen. "De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen die hiermee akkoord zijn gegaan", zo verwees Karacsony naar de landelijke overheid. Ook in Hongarije neemt het aantal besmettingen met het coronavirus de laatste weken weer toe.

Het Puskasstadion, dat plaats biedt aan ruim 60.000 bezoekers, mag voor ongeveer een derde gevuld worden. Of dat lukt is maar de vraag. Sevilla heeft inmiddels 2500 van de 3000 voor Spanjaarden beschikbare kaarten teruggestuurd. In Beieren kochten 2100 fans een kaartje, maar de verwachting is dat een groot deel daarvan toch thuisblijft na oproepen van lokale politici om niet te gaan. Of de plaatselijke bevolking in Boedapest interesse heeft, is nog onduidelijk.

De wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League (Bayern München) en de Europa League geldt als officiële opening van het internationale voetbalseizoen.

Nieuws

menu