Golftalent Steven Chapman (13) uit Heerenveen gaat als 'de bunkerkoning' naar het WK. Elke hole-in-one levert een patatje met frikandel op

Friesland spreekt een woordje mee op het WK golf voor junioren. Koen Friezema en de eveneens op de banen van Lauswolt spelende Steven Chapman reizen vol goede moed af naar Portugal. Als het aan Steven (13) ligt, verdient hij nog heel veel patat met frikandellen in pindasaus.

Golftalent Steven Chapman tijdens een 'bunkertraining' op de banen van Lauswolt, ter voorbereiding op het WK voor junioren.

Golftalent Steven Chapman tijdens een 'bunkertraining' op de banen van Lauswolt, ter voorbereiding op het WK voor junioren. Foto Jilmer Postma

Het verhaal van Steven Chapman is opmerkelijk, en niet alleen omdat hij na een goede prestatie door zijn ouders wordt getrakteerd op zijn geliefde snack. De Heerenveense vwo-leerling kwam per toeval in aanraking met golf en noteerde binnen vijftien maanden tijd liefst drie hole-in-ones. Dit terwijl hij twee keer een polsbreuk opliep.