Vv Buitenpost raakt punt kwijt vanwege wanordelijkheden na wedstrijd tegen DHSC (en moet flink aan de bak op slotdag vierde divisie)

Scheidsrechter Robert de Wit in een felle discussie met spelers van DHSC tijdens de wedstrijd tegen vv Buitenpost.

Scheidsrechter Robert de Wit in een felle discussie met spelers van DHSC tijdens de wedstrijd tegen vv Buitenpost. Foto: Jannes Veenstra/Orange Pictures

Vv Buitenpost heeft een punt in mindering gekregen voor de wanordelijkheden na de wedstrijd DHSC. De Utrechters raakten drie punten kwijt.

Op 22 april ontstond na afloop van de competitiewedstrijd (2-1 winst voor Buitenpost) een massale vechtpartij. Buitenpost-speler Wim de Vries werd knock-out geslagen en liep daarbij een hersenschudding en een gebroken neus op. DHSC-speler Emre Bal werd daarvoor voor een half jaar geschorst.

Bij Buitenpost werd niemand geschorst en de club zegt dat de spelers uit zelfverdediging handelden. Toch legt voetbalbond KNVB de vierde-divisionist een sanctie op. Door de aftrek van het punt heeft Buitenpost zaterdag niet meer genoeg aan een punt tegen CSV Apeldoorn om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Flevo Boys kan in dat geval nog langszij komen. Verlies tegen Apeldoorn, dat net als Flevo Boys twee punten minder heeft dan Buitenpost, betekent zeker nacompetitie. Rechtstreeks degraderen kan niet meer, omdat Flevo Boys en d’Olde Veste elkaar treffen. Een van die twee ploegen eindigt hoe dan ook lager dan Buitenpost. HZVV is al gedegradeerd.