Buikgriep velt deel selectie Cambuur: Leeuwarders moeten gewoon spelen tegen Vitesse

Foeke Booy. FOTO HENK JAN DIJKS

De ene na de andere spelers haakte in aanloop naar het uitduel van SC Cambuur bij Vitesse af. Buikgriep hield huis, maar de KNVB verplicht de ploeg van trainer Dennis Haar om te spelen.

David Sambissa en Thomas Rier bleven zaterdag al achter in Leeuwarden met buikklachten. De selectie betrok zaterdagavond hotel Villa Heidebad in Epe. In de nacht kregen meer spelers buikgriep. Het hotel treft geen enkele blaam, benadrukt Cambuur. Het virus is meegenomen uit Leeuwarden.

Koortsachtig overlegde technisch manager Foeke Booy de hele ochtend en het eerste deel van de middag met voetbalbond KNVB. Hij wist wel dat uitstellen van de wedstrijd geen optie was, zolang er nog twaalf veldspelers en een doelman beschikbaar waren. ,,Dat heb ik bij FC Utrecht ook al eens meegemaakt.’’ De voetbalbond hanteert het coronaprotocol.

Zelf afzeggen was ook geen optie. Drie punten in mindering en een geldboete kunnen de Leeuwarders niet gebruiken. ,,Maar elk uur viel er vanochtend iemand af’’, zei Booy. ,,En je weet ook niet waar het stopt.’’

De fitte spelers kunnen het virus inmiddels al lang en breed met zich meedragen. ,,Je kunt je nu nog wel goed voelen, maar bij een inspanning tijdens de warming-up alsnog last krijgen.’’ Booy vroeg zich ook af in hoeverre het elftal dat om half drie begint in het Gelredome nog representatief is.

Van Haars beoogde basisopstelling haakten Robin Maulun en Mees Hoedemakers af, waardoor het middenveld aardig gehavend is. Jamie Jacobs en Jasper ter Heide komen er voor in de plaats. Ook Michael Breij, Jhondly van der Meer en Sekou Sylla haakten zondag ziek af.

Voorlopig staan Pieter Bos, Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, Alex Bangura, Jamie Jacobs, Jasper ter Heide, Mitchel Paulissen, Patrick Joosten, Roberts Uldrikis, en Issa Kallon nog op het wedstrijdformulier.

Dat betekent dat Marco Tol, Nick Doodeman, Tamas Kiss en doelman Brett Minnema de laatst overgebleven eerste-elftalspelers die op de bank zitten. Beloften Roy van Mameren, Milan Smit en keeper Thijmen Renkel zijn ook naar Arnhem afgereisd.

Nieuws

menu