Broers Koeman onthullen bij FC Groningen beeld van hun vader

Broers Koeman onthullen bij FC Groningen beeld van hun vader ANP

Erwin en Ronald Koeman hebben bij het stadion van FC Groningen een standbeeld van hun vader en clubicoon van FC Groningen, Martin Koeman, onthuld. Het standbeeld is een cadeau van de club aan de supporters als dank voor de onvoorwaardelijke steun tijdens de coronapandemie.

De onthulling van het beeld was het startschot van een jubileumjaar van FC Groningen waarbij de club stilstaat bij het 50-jarige jubileum.

"We hebben het in klei gezien en nu in het brons," zegt Erwin in een eerste reactie. "Naarmate je blijft kijken, zie je echt Martin, vooral zijn houding. Het is echt Martin."

Ook Ronald was onder de indruk van het standbeeld van zijn vader. "Heel mooi, indrukwekkend. Je kijkt gelijk naar het gezicht en als je iets langer kijkt zie je absoluut je vader terug. De Koeman Tribune is geweldig, maar een onthulling van een standbeeld voor de ingang, naast Tonny van Leeuwen, is het mooiste wat mijn vader had kunnen krijgen."

Koeman sr. was vanaf 1963 in diverse functies een halve eeuw verbonden aan GVAV en FC Groningen. Hij stond aan de wieg van de opleiding van de Groningse profclub.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport