Britse voetbalfans ageren tegen Europese topcompetitie

Britse voetbalfans ageren tegen Europese topcompetitie ANP

Een bericht van Sky News dat een aantal Europese topclubs een eigen topcompetitie wil starten heeft met name bij Britse voetbalfans tot negatieve reacties geleid. Volgens de Football Supporters' Association (FSA) laat het plan zien dat voetbal "de controle verliest over steenrijke clubeigenaars".

Volgens Sky zijn meer dan twaalf clubs uit de grote voetballanden - Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje - met elkaar in onderhandeling over het vormen van de nieuwe competitie, de 'European Premier League', die in 2022 zou moeten beginnen. "De laatste berichten laten zien dat het een verzinsel is dat de miljardairs die de clubs bezitten iets geven om de Engelse voetbalpiramide. Het gaat puur om hun hebzucht", schrijft de FSA, die voetbalfans in Engeland en Wales vertegenwoordigt. "Er is nu actie nodig om de sport waarvan we houden te beschermen."

Volgens Sky, dat anonieme bronnen citeerde, willen de initiatiefnemers zo'n 5 miljard euro uit de markt halen om de competitie, die de steun zou hebben van wereldvoetbalbond FIFA, op te starten. De Europese voetbalunie UEFA heeft zich bij monde van voorzitter Aleksander Ceferin altijd tegen de vorming van een 'Super League' uitgesproken.

Nieuws

menu