Brekebeen Gisin beëindigt skicarrière

Brekebeen Gisin beëindigt skicarrière ANP

De Zwitserse alpineskiër Marc Gisin heeft zijn carrière eerder dan gewenst beëindigd. Het lichaam van de 32-jarige specialist op de afdaling heeft te veel klappen opgelopen door de zware crashes die hij maakte. De Zwitserse bond meldde dat hij niet meer volledig zal herstellen van zijn blessures.

Gisin had zeker talent, getuige zijn twee vijfde plaatsen in de beroemde afdaling van de Hahnenkamm in Kitzbühel, maar hij ging ook vaak en hard onderuit. In 2012 scheurde Gisin zijn kruisbanden door een val in Crans Montana, in 2015 volgde een harde klap in Kitzbühel met een hersenschudding en een hersenbloeding als gevolg. In december 2018 lag hij helemaal in de kreukels na een crash in Val Gardena. Hij liep diverse botbreuken en een klaplong op en brak bijna al zijn tanden.

"Helaas is zijn lichaam nooit volledig hersteld van die ernstige ongevallen. Om die reden gaat Marc met pensioen", verklaarde de Zwitserse skifederatie. Gisin is de broer van Dominique Gisin, die op de Winterspelen van Sotsji in 2014 goud veroverde op de afdaling voor vrouwen. Zijn andere zus in Michelle Gisin, die olympisch goud won op de combinatie bij de Winterspelen van Pyeongchang in 2018.

Nieuws

menu