Breij terug in basis Cambuur voor uitduel met Jong PSV

Henk de Jong.

Henk de Jong. Foto: VI-Images / Gerrit van Keulen

Michael Breij keert maandagmiddag op bezoek bij Jong PSV terug in de basis bij SC Cambuur. Hij neemt de positie rechts voorin het elftal over van Jarchinio Antonia.

In de met 3-1 gewonnen wedstrijd van Cambuur tegen FC Den Bosch was het afgelopen vrijdag juist andersom. Toen verving Antonia de door familie-omstandigheden afwezige Breij. De rest van het elftal blijft intact.

Trainer Henk de Jong wilde niet teveel meer zeggen over de bestuursperikelen van de afgelopen dagen. Ype Smid zag zaterdag af van een rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen en directielid Gerald van den Belt maakte in de Leeuwarder Courant bekend gehoor te geven aan de massale oproep om te blijven in plaats van te vertrekken. 

Lees ook | Van den Belt: 'Ik blijf bij Cambuur'

,,Ype Smid blijft erevoorzitter en in die rol kan hij hopelijk de kar trekken met betrekking tot het nieuwe stadion, hij kan op die manier ook echt in zijn kracht komen. En Van den Belt blijft, dat is voor de club goed nieuws. Want het gaat daar om: om de club.”

De Jong zei na de training van zondagmiddag dat hij een moeilijke pot verwacht tegen Jong PSV. ,,Net als de andere beloftenteams is ook Jong PSV erg talentvol. Het zijn en blijven altijd lastige wedstrijden.”

Het duel begint maandag al om half vijf en is een inhaalwedstrijd. Eerder werd de confrontatie met de beloften uit Eindhoven afgelast door een corona-uitbraak bij PSV.