Braziliaanse minister wil Robinho 'onmiddellijk de gevangenis in'

Braziliaanse minister wil Robinho 'onmiddellijk de gevangenis in'

Braziliaanse minister wil Robinho 'onmiddellijk de gevangenis in' ANP

Damares Alves, de minister van Vrouwen, Familie en Mensenrechten in Brazilië, pleit voor 'onmiddellijke' opsluiting van voetballer Robinho. De 36-jarige spits hangt een veroordeling boven het hoofd voor zijn rol in een verkrachtingszaak in Italië.

"Onmiddellijk de gevangenis in, ik heb niets meer te zeggen", aldus Alves tegen het Braziliaanse Marca. "Geen enkele verkrachter mag worden toegejuicht."

De voormalige speler van Real Madrid, Manchester City en AC Milan keerde vorige week terug bij zijn club Santos, maar zag tot zijn frustratie zijn pas ondertekende contract snel verscheurd worden vanwege de rechtszaak. Robinho werd drie jaar geleden veroordeeld tot negen jaar celstraf voor zijn rol in een groepsverkrachting van een vrouw in Milaan. Hij zegt onschuldig te zijn en is in beroep gegaan. Robinho werd in 2009 al eens vrijgesproken van verkrachting toen hij voor Manchester City voetbalde.

"Wil deze man terug naar het veld om zich voor te doen als held?", vroeg Alves zich af. Ze prees vervolgens de beslissing van Santos om het contract van de aanvaller te beëindigen.

Robinho begon zijn loopbaan bij Santos en keerde al tweemaal eerder terug.