Marit Bouwmeester keert na bevalling terug op wedstrijdwater; nog twee Friese zeilsters naar WK in Texas

Marit Bouwmeester keert terug op het wedstrijdwater. Foto Richard Langdon

Marit Bouwmeester (34) keert na haar zwangerschap terug op het wedstrijdwater. Ze vaart volgende maand het WK in Amerika.

De uit Warten afkomstige Bouwmeester, al jaren woonachtig in Den Haag, beviel ruim vier maanden geleden van dochter Jessie Mae. Ze had daarvoor al aangekondigd haar carrière te willen voortzetten en zich te willen plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs.

Bouwmeester deed sinds 2012 drie keer mee aan de Spelen, hetgeen haar zilver, goud en brons opleverde in de Laser Radial-klasse, tegenwoordig ILCA-6 geheten.

De viervoudig wereldkampioene (de laatste keer in 2020) keert na drie maanden training terug op het wedstrijdwater. Ze vaart van 11 tot en met 16 oktober het WK. Dat wordt gehouden in de Texaanse kustplaats Kemah. Bouwmeester tempert de verwachtingen: ,,Als het hard waait, ga ik het zwaar krijgen. Ik wil vooral weten waar ik sta ten opzichte van mijn concurrenten en waar ik de komende tijd aan moet werken. Ik ben nog steeds heel ambitieus.’’

De Nederlandse equipe bestaat uit vier zeilsters. Naast Bouwmeester en Maxime Jonker zijn dat de uit Akkrum afkomstige Mirthe Akkerman en Marissa IJben (19) uit Joure. Het Watersportverbond streeft ernaar om dit kwartet samen te laten trainen tot aan de Spelen. Onderweg bepalen de resultaten op de grote regatta’s wie het enige olympische ticket krijgt.

Nieuws

menu