Bosz wil het nog niet over kwartfinales Europa League hebben

Bosz wil het nog niet over kwartfinales Europa League hebben ANP

Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen is niet van plan donderdag spelers te sparen in de wedstrijd tegen Rangers FC in de achtste finales van de Europa League. De Duitsers wonnen het eerste duel in Schotland met 3-1 en hebben de kwartfinales dus in zicht. "Onze focus ligt volledig op deze wedstrijd", zei Bosz. "We hebben een goede uitgangspositie maar we zijn er nog niet."

De Duitse competitie is een tijdje geleden afgerond. Rangers FC is al wel weer aan het voetballen. "Ik weet niet of het een voordeel of nadeel voor ons is. Dat zullen we pas na afloop van de Europa League weten", aldus Bosz, die Rangers de laatste tijd overtuigend vindt voetballen. "Ze hebben vaak de nul gehouden. Dat lukt je niet als je een slecht team hebt."

Bosz kan donderdag niet beschikken over Nadiem Amiri. De 23-jarige middenvelder blijft uit voorzorg thuis omdat hij afgelopen weekend in een privésituatie kortstondig in contact is gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus. Om geen risico te nemen, maakt Amiri een week geen deel uit van de selectie. Bosz: "Zoiets als met Amiri kan ons allemaal overkomen. Nadiem reageerde heel goed door meteen onze dokter te bellen. We moeten voorzichtig zijn. Zo is het nu eenmaal met het coronavirus."

Nieuws

menu