Bosz droomt van bondscoachschap Oranje: het gaat om timing

Bosz droomt van bondscoachschap Oranje: het gaat om timing ANP

Peter Bosz droomt ervan ooit bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Dat zegt hij in een interview met het Duitse persbureau DPA. "Bondscoach worden is het hoogste dat in Nederland kan worden bereikt. Het zou geweldig zijn als het zover komt. Zo niet, dan is het zo."

De 56-jarige Bosz is nu trainer van Bayer Leverkusen. "Ik weet niet hoe lang ik nog trainer blijf. Misschien nog drie jaar. Maar het kan ook zomaar nog acht jaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik op mijn 72e, zoals Dick Advocaat, nog op het veld sta. Ik doe het zolang ik ervan geniet. Maar je bent vaak gescheiden van je gezin. Ik wil nog een paar goede jaren met het gezin doorbrengen", aldus Bosz, die zegt dat zijn naam als bondscoach al werd genoemd voordat Ronald Koeman werd aangesteld.

"Maar toen stond ik nog onder contract bij Borussia Dortmund. In voetbal draait veel om timing. Ik las dat Jürgen Klopp niet beschikbaar was toen Bayern München hem wilde halen. Maar dat betekent dus niet dat Bayern hem niet wilde."

Nieuws

menu