Bosker neemt het op voor Wüst: zo’n topvrouw serveer je niet op deze manier af

Schaatser Marcel Bosker. Foto ANP

Schaatser Marcel Bosker (21) is verbolgen over de wijze waarop zijn ploeggenoot Ireen Wüst te horen heeft gekregen dat sponsor Justlease met haar breekt. De Groninger, die zondag verrassend brons pakte op het WK allround, wacht mede daarom nog met een beslissing over zijn eigen toekomst.

De tien jaar oudere Wüst (31) maakte gisteren bekend dat Justlease niet met haar verder gaat, omdat de sponsor Neerlands meest gelauwerde olympiër te oud vindt. ,,Ik merkte dit weekeinde al dat er iets mis was bij Ireen en vroeg me al af wat er aan de hand was”, zegt Bosker. ,,Of de keuze van Justlease nu terecht is of niet: ze is enorm teleurgesteld. Vooral in de manier waarop ze het te horen heeft gekregen.”

Hij vervolgt: ,,Andere mensen wisten er nog eerder van. Dat is niet netjes en erg jammer, want Ireen verdient beter. Het is nota bene haar eigen project geweest en nu vertrekt ze door de achterdeur. Zo’n topvrouw serveer je niet op deze manier af. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze daar enorm van baalt.”

Wachten

Bosker bereidt zich op dit moment voor het op het slotstuk van het seizoen, de wereldbekerfinale in Minsk van komend weekeinde. Hij kreeg onlangs al van Justlease te horen dat hij in tegenstelling tot Wüst wél mag blijven. ,,Ze willen met me door, maar er gebeurt ineens van alles. Als er duidelijkheid was geweest en iedereen zou blijven, is het makkelijk. Maar als er nu rare dingen gaan spelen, wacht ik liever nog even af. Ik ga eerst rijden in Minsk. Daarna kijk ik wel verder.”

De Groninger bevindt zich in een luxepositie, want hij heeft naar eigen zeggen meerdere ijzers in het vuur. ,,Ik heb veel aanbiedingen gekregen die ik na Minsk eens rustig ga bekijken. Ik ga me nu eerst afzonderen van alle heisa. Er wordt vooral met veel emoties gereageerd op de hele toestand. Ik denk dat het verstandig is om daar niet tussen te gaan zitten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport