Bondscoach Mancini geniet van 'geweldige' Frenkie de Jong

Bondscoach Mancini geniet van 'geweldige' Frenkie de Jong ANP

Roberto Mancini was teleurgesteld over het gelijkspel van zijn Italië tegen het Nederlands elftal (1-1). "Ik denk dat wij het in de slotfase alsnog hadden moeten beslissen", zei de Italiaanse bondscoach, voordat hij zo sportief was om complimenten uit te delen aan Frenkie de Jong en zijn collega Frank de Boer.

"Frenkie de Jong speelde geweldig", zei Mancini. "Wat een middenvelder is dat. Een van de besten van dit moment. Natuurlijk kan ik daar als liefhebber van genieten. Maar ondanks zijn goede spel hadden we denk ik toch moeten winnen. Vooral die bal van Ciro Immobile had er wel in gemogen."

Mancini bekende dat hij was verrast door de speelwijze van Oranje met vijf verdedigers. "Nederland staat voor aanvallend en dominant voetbal. Niet voor voetballen met vijf verdedigers. Dat had ik niet verwacht. We waren er zeker verrast door en hadden het ook lastig met die speelwijze. Ze waren denk ik geschrokken van het duel met ons van een maand geleden. Ik had niet verwacht dat mijn collega zo zou starten. Maar goed, ze maakten het ons zo wel lastig."

Nieuws

menu