Bondscoach De Boer houdt vertrouwen in keepers Oranje

Bondscoach De Boer houdt vertrouwen in keepers Oranje ANP

Frank de Boer ziet vooralsnog geen redenen om wijzigingen aan te brengen in de keepersselectie voor het Nederlands elftal. Eerste doelman Jasper Cillessen is momenteel reserve bij Valencia, Tim Krul keept op het tweede niveau in Engeland en Marco Bizot blunderde zondag bij AZ meerdere keren opzichtig tegen Sparta Rotterdam (4-4).

"Ik heb het liefste dat ze de sterren van de hemel keepen en elke week spelen, laat dat duidelijk zijn. Op dit moment vinden wij dat deze drie keepers de plaatsen verdienen", aldus De Boer. "We weten allemaal wat we aan Cillessen hebben. Hij zit in een mindere situatie. Hopelijk kan hij dat snel omkeren. En het tweede niveau in Engeland is ook gewoon een sterke competitie."

De Boer werkte in het verleden bij Ajax met Bizot, die daar in de jeugd speelde. "Marco heeft vorig seizoen een goed seizoen gedraaid. Nu zit hij in een wat mindere periode. Om hem direct daar op af te rekenen, lijkt me ook niet heel eerlijk. We hebben vertrouwen in hem. Laten we hopen dat wij hem hier weer een beetje kunnen 'opliften'. Het was natuurlijk niet best, dat weet hij ook."

Het was voor De Boer nog geen optie doelman Justin Bijlow van Feyenoord op te roepen. "We volgen alle talenten, dus ook Bijlow. Laat ze eerst maar gedurende lange tijd hun niveau vasthouden. Het zijn hele jonge spelers, het gaat met ups en downs."

Nieuws

menu