Bondscoach De Boer: belangrijkste is om iedereen fris te houden

Bondscoach De Boer: belangrijkste is om iedereen fris te houden ANP

Bondscoach Frank de Boer van Nederland is er alles aan gelegen om zijn spelers fit te houden richting de twee komende duels in de Nations League. Dat lichtte De Boer, die in zijn nieuwe rol debuteert bij Oranje, bij de NOS toe in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico in de Johan Cruijff Arena.

In de opstelling debuteren AZ-spelers Owen Wijndal en Teun Koopmeiners. Beoogde basisspelers Frenkie de Jong en Quincy Promes starten op de bank. "Het liefst start je in de sterkste opstelling", verklaarde De Boer, zelf 112-voudig international. "Iedereen is inzetbaar. Maar het allerbelangrijkste is om iedereen fris te houden voor de wedstrijden in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina, en Italië."

Ook doelman Tim Krul is een opvallende naam in het team dat De Boer het veld in stuurt. "Jasper Cillessen is pas net weer fit na een blessure", ging De Boer in op de keuze. "Tim is niet mijn eerste keuze, maar van hem weten we dat hij helemaal fit is en goed heeft gepresteerd bij zijn club."

Debuut

Over debutanten Koopmeiners en Wijndal zegt de bondscoach dat ze genoeg kwaliteit hebben om mee te draaien in Oranje. "Elk debuut is spannend. De vaste basisspelers kunnen deze jongens heel goed helpen."

Over zijn eigen debuut is de bondscoach licht nerveus. "Ik heb gezonde spanning", erkent De Boer. "Maar ik heb ook voor hetere vuren gestaan. Dus ik maak mij niet zo snel druk."

Nieuws

menu