Boliviaanse speler geschorst na kritiek op Copa América

Boliviaanse speler geschorst na kritiek op Copa América ANP

Vanwege zijn kritiek op de verplaatsing van de Copa América naar Brazilië en de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol is de Boliviaanse spits Marcelo Martins voor een wedstrijd geschorst. Ook moet de speler van de Braziliaanse club Cruzeiro Belo Horizonte een boete van 20.000 dollar (bijna 17.000 euro) betalen, heeft de bond vrijdag bekendgemaakt.

Martins testte de dag voor de aftrap van de Copa positief op corona. Hij uitte op social media kritiek op Conmebol. Hij zou de bond er onder meer van beschuldigen winst boven de gezondheid van spelers te stellen. Als hij die aantijgingen herhaalt, riskeert hij volgens de bond uitsluiting van wedstrijden voor een jaar.

Het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi werd enkele weken geleden verplaatst naar Brazilië toen gastland Argentinië vanwege de tweede coronagolf in het land afhaakte.

Conmebol kwam onder vuur te liggen omdat Brazilië nog steeds een coronahotspot is. In het land zijn sinds de uitbraak van het longvirus bijna 18 miljoen inwoners besmet geraakt en nagenoeg een half miljoen van hen hebben dat niet overleefd. Na de Verenigde Staten heeft geen enkel ander land zoveel overlijdens geregistreerd.

De afgelopen 24 uur raakten nog eens een kleine 100.000 Brazilianen besmet en vielen er bijna 2500 coronadoden. Op de Copa hebben tot nu toe 65 mensen positief getest op Covid-19.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport