Bokser Tyson nu in november tegen Jones junior

Bokser Tyson nu in november tegen Jones junior ANP

Bokser Mike Tyson staat pas op 28 november in de ring tegen Roy Jones junior. De 54-jarige voormalig wereldkampioen in het zwaargewicht heeft de wedstrijd laten verplaatsen omdat er tegen die tijd mogelijk meer toeschouwers welkom zijn. Aanvankelijk zouden beide boksers elkaar op 12 september al treffen in Los Angeles.

Tyson stopte in 2005 met professioneel boksen maar geldt als een van de beste vuistvechters ooit. Hij had de wereldtitels van de WBA, WBC en IBF in bezit en wist ze ook nog te prolongeren. Tyson zat ook jarenlang in de gevangenis vanwege verkrachting. Hij is inmiddels weer serieus in training. Jones jr. is eveneens meervoudig wereldkampioen, eerst in het licht zwaargewicht en later ook als zwaargewicht.

Dit voorjaar kwam naar buiten dat Tyson werkte aan een comeback. Hij zou terugkeren in de ring met zijn oude rivaal Evander Holyfield. Op social media circuleerden foto's van een affiche waarop de twee Amerikaanse ex-wereldkampioenen bij de zwaargewichten staan afgebeeld, met als datum 11 juli en Diriyah in Saudi-Arabië als plaats van handeling. Ook Holyfield kondigde op Twitter zijn rentree in de boksring al aan. De 'rematch' tegen Tyson heeft echter niet plaatsgevonden.

Nieuws

menu