Pawel Bochniewicz erkent dat SC Heerenveen door Ajax werd overklast en houdt geloof in play-offs

Pawel Bochniewicz wordt gepasseerd door Jurriën Timber.

Pawel Bochniewicz wordt gepasseerd door Jurriën Timber. Foto: ANP

Wat er misging in het eerste halfuur voor SC Heerenveen tegen Ajax (2-4)? ,,Niemand wist wat er gebeurde. We werden overklast”, zegt Pawel Bochniewicz.

Volgens de aanvoerder van SC Heerenveen was het strijdplan gebaseerd op de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Heerenveen verloor die wedstrijd weliswaar met 0-1, maar maakte het de Rotterdammers bijzonder moeilijk. ,,We wilden ook tegen Ajax hoog druk zetten. Met als verschil dat we nu teveel ruimtes weggaven op het veld en we daardoor veel in rechtstreekse duels met spelers van Ajax kwamen. Zij hebben veel voetballers die dan in hun kracht komen.”

Heerenveen verloor zes van de laatste acht competitieduels. Bochniewicz houdt echter vertrouwen in het behalen van de doelstelling. ,,De play-offs om Europees voetbal. We hebben de laatste weken veel wedstrijden verloren, maar daar zat onder meer de nederlaag tegen RKC Waalwijk bij (1-4, red.). De gekste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. Bovendien hebben we tegen topteams van de eredivisie gevoetbald. We moeten de spirit die we onlangs tegen Feyenoord brachten elke week opbrengen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we volgend weekeinde bij FC Groningen kunnen winnen.”