De grote 'blessuretruc' van Mimoun Mahi maakt het verschil voor SC Cambuur tegen Go Ahead Eagles: 'Het is iets wat je als speler aanvoelt'

Bjørn Johnsen en Mimoun Mahi vieren de goal van Mahi tegen Go Ahead Eagles.

Bjørn Johnsen en Mimoun Mahi vieren de goal van Mahi tegen Go Ahead Eagles. Foto: ANP/Cor Lasker

Iedereen hield de adem in: het zal toch niet? Mimoun Mahi, in de winterse transferperiode geblesseerd naar SC Cambuur gekomen, ging tegen het einde van de eerste helft tegen Go Ahead Eagles naar de grond.

Wat was er aan de hand? „Ja, helemaal niks”, zegt Mahi met een glimlach van oor tot oor. „Het is iets wat je als speler aanvoelt op het veld. Dat Go Ahead gewoon veel dreigender was en wij kregen er eigenlijk geen grip op. Toen besloot ik om even op de grond te gaan liggen.”

Mats Deijl had net op fraaie wijze de 1-1 binnengeschoten en Cambuur had het inderdaad moeilijk. Toen was daar ineens het ‘Mahi-moment’. Zijn familie thuis had het hart al in de keel zitten. „Ik heb wel aardig wat berichten gehad van mijn familie van: ‘doe dat nou niet met jouw blessureleed. Laat ons nou niet schrikken’”, vertelt hij. „Ik twijfelde ook wel om het te doen eerlijk gezegd, maar het team had het nodig.”

Het was een trucje uit de doos van nota bene Go Ahead Eagles-coach René Hake. „Vorig jaar bij FC Utrecht zei hij wel: ‘Als de tegenstander even beter is, dan moet je gaan liggen en kunnen wij het even goed neerzetten’.” Als klap op de vuurpijl was het Mahi zelf die de belangrijke 2-1 vlak voor rust binnenschoot. Met zijn linker vond hij het gaatje in de rechter benedenhoek. „Die paste precies, ja”, stelt Mahi. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Cambuur. „Dat geeft mij echt een boost en doet ook iets met mijn zelfvertrouwen. Want ik kom echt van heel ver, met mijn blessure. Om dan vandaag het verschil te maken is geweldig.”