SC Heerenveen verliest oefenduel op drijfnat Skoatterwâld van Heracles

FOTO LC

FOTO LC

SC Heerenveen speelde donderdagmiddag een oefenduel met Heracles. Naast de uitslag, de ploeg van Johnny Jansen verloor met 1-2, ging het over het uitvallen van Jan Ras.

Ras moest vrijwel het hele vorige seizoen missen door een zware knieblessure. De talentvolle middenvelder uit Urk maakte afgelopen weekend, na een maandenlange revalidatie, bij SC Heerenveen Onder 21 zijn rentree in het basiselftal.

Ook tegen Heracles begon Ras in de basis. Hij speelde als linksback in de ploeg van Johnny Jansen, die op veel plekken gewijzigd was vergeleken met de basisploeg van de afgelopen weken.

Lang duurde de wedstrijd van Ras echter niet. Hij moest zich na een halfuur geblesseerd laten vervangen door Lucas Woudenberg. Ras kreeg een tik op zijn enkel. Volgens trainer Johnny Jansen valt de schade echter mee.

Kansen voor beide ploegen waren schaars in het oefenduel op Skoatterwâld. Dat had alles met het weer te maken. Combineren was namelijk niet mogelijk op het drijfnatte en spekgladde hoofdveld.

Heerenveen kwam na 64 minuten op achterstand. Teun Bijleveld schoot vanaf de rand van het strafschopgebied mooi raak. Heracles kreeg vervolgens nog een goede mogelijkheid op de 0-2, maar doelman Jan Bekkema redde op een inzet van Kasper Lunding.

De jonge ploeg van Jansen dwong aanvallend nauwelijks iets af, maar kwam in de 80ste minuut wel op gelijke hoogte. Nordin Tahboun was met een laag schot trefzeker: 1-1. Een late treffer van Heracles-spits Sinan Bakis zorgde uiteindelijk toch nog voor een nederlaag: 1-2.