Biljartbond gaat zich inzetten voor eenzame ouderen

Bij biljartvereniging Steenwijk spelen maar liefst vier driebanden teams op divisieniveau. ANP

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond lanceert in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds het sociaal activeringsprogramma Tijd voor Krijt. Bij het programma wordt biljarten ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten.

"Een kop koffie en een potje biljart, sjoelen of kaarten. Het lijkt niet heel bijzonder. Toch is dit precies wat veel ouderen missen. Een moment om samen te zijn met kennissen en vrienden. Een klein beetje bewegen en actief blijven. Een beetje bijkletsen, even weg uit de dagelijkse sleur. Sleur die helaas voor veel ouderen 'eenzaamheid' inhoudt, bijvoorbeeld omdat vrienden of geliefden er niet meer zijn", aldus de KNBB.

Het programma richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een mobiele biljarttafel in een sportkantine, een aangepaste spelvorm met vier biljartballen en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen.

Tot aan het EK driebanden juni 2021 worden er mede door de steun van het ministerie van VWS door de KNBB en het Nationaal Ouderenfonds verspreid door heel Nederland minimaal tien locaties voorzien van Tijd voor Krijt-faciliteiten.

Nieuws

menu