Bijna 21 meter voor Oane Galama in IJlst

Fierljeppen. FOTO LC

Oane Galama bleef woensdagavond in IJlst slechts zes centimeter verwijderd van de magische 21-metergrens. De fierljepper uit Hilaard won met 20,94 op uitstekende wijze de derde wedstrijd van dit seizoen.

Wisse Broekstra won op knappe wijze bij de junioren. De Nederlands recordhouder bij de jongens (20,72) ljepte in IJlst naar 19,99. Daarmee verbeterde de inwoner van Tzummarum het schansrecord. Arend Veenstra behield een 'clean sheet' bij de jongens. De talentvolle fierljepper uit Surhuizum won de eerste twee wedstrijden al en pakte ook in IJlst de dagtitel. Met zijn beste prestatie ooit, 16,81 won hij wederom.

Bij de vrouwen is er nog geen sprake van hegemonie. Tessa Kramer won in It Heidenskip de openingswedstrijd, Heidenskipse Marrit van der Wal - zij ontbrak in IJlst - pakte zaterdag de dagtitel in Buitenpost. In IJlst was het de beurt aan Marije Reitsma. Op haar thuisschans won ze met een sprong van 14,50. Zij zag bij de meisjes Inger Haanstra met ook al een fraai pr van 15,18 dagkampioene worden.

Nieuws

menu