Bestuursperikelen gesprek van de dag bij de training van Cambuur

SC Cambuur mist Michael Breij vrijdagavond tegen FC Den Bosch. Dat bleek na de laatste training donderdag, waarbij het vooral over de bestuurlijke perikelen ging met een aanstaande rentree van Ype Smid en het op handen zijnde vertrek van Gerald van den Belt.

Wat betreft het sportieve: Cambuur won de afgelopen weken de toppers thuis tegen Almere City (7-2) en uit bij De Graafschap (0-2). Laagvlieger FC Den Bosch moet dus in Leeuwarden ook te kloppen zijn. Breij is er niet bij door familieomstandigheden. Jarchinio Antonia vervangt hem rechts voorin. ,,Dat is de enige wijziging”, aldus Henk de Jong.

De trainer ging ook nog kort in op de bestuurlijke onrust waar deze site donderdag over berichtte. ,,Een vertrek van Gerald van den Belt zou zonde zijn. Hij is een vakman. Ik ben maar trainer, maar ik zou het echt jammer vinden als hij weggaat.”

Dat is toch echt wat op het punt staat om te gebeuren. Het waarom, daar kan alleen Van den Belt zelf op antwoorden. Een terugkeer van Ype Smid, vooral de manier waarop het stichtingsbestuur die volgens betrokkenen wil aanpakken, houdt de gemoederen ondertussen ook bezig in Leeuwarden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Video