Cambuur is een fiets met lekke banden, een slag in het wiel en een roestige ketting. Hoe gaat Sjors Ultee die naar een veilige plaats brengen? 'Het voelt een beetje als dweilen met de kraan open'

Besluiteloosheid en frustratie kenmerken het Cambuur van nu. Zonder versterkingen stevent de hekkensluiter kansloos af op de eerste divisie.

Mitchel Paulissen controleert de bal en zoekt naar mogelijkheden. Hij snapt de frustratie van de fans: "Het komt ook aan bij ons."

Mitchel Paulissen controleert de bal en zoekt naar mogelijkheden. Hij snapt de frustratie van de fans: "Het komt ook aan bij ons." Foto: Henk Jan Dijks

Een grote groep fanatieke Cambuursupporters verzamelde zich na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam achter de goal. Weer geen winst, weer geen doelpunt en het meest zorgelijke: geen voetbal. Een aantal spelers besloot tekst en uitleg te geven, zelfs doelman João Virginia die – naast scheidsrechter Jochem Kamphuis – de kop van Jut was. Met een fout bij de 0-2 en een dubieuze aanslag op spits Tobias Lauritsen, die hem zomaar een kaart op had kunnen leveren, speelde hij wederom een vreemde rol. Supporters schreeuwden om Robbin Ruiter, die onder trainer Sjors Ultee nog altijd op de bank zit.

Nieuws

menu