Bescheiden Friese inbreng tijdens NK veldrijden in Surhuisterveen

ANP

Het NK veldrijden brengt dit weekeinde 470 renners en rensters aan de start, verdeeld over elf categorieën. De Friese inbreng is bescheiden.

Zaterdag en zondag gaan vijftien momenteel in Friesland woonachtige rijd(st)ers op jacht naar de titels. Door de blessure van Gosse van der Meer is Rick Nobel uit Foudgum zondag bij de elite-mannen de enige Fries in het veld van zestien renners.

Bij de elite-vrouwen (vanmiddag starten 35 rensters) doet Laura Krans mee. Zij woont in De Wilp, is geboren in Leeuwarden. Van de 23 juniores is Daphne de Vries uit Wolvega de enige Friese renster. Bij de beloftes en nieuwelinges geen Friezinnen.

Onder de 27 beloften en 49 masters 40+ geen Friezen. Bij de 50+ (56 renners) Henk Weerman (Wolvega), Jan de Vries (Nijeholtpade) en Jannes Weerman (Nijeholtwolde). Onder de 52 junioren Rick de Vries (Nijeholtpade), Aldert van der Veen (Wijnjewoude) en Philip Sijbrandi (Bolsward).

Van de 84 nieuwelingen zijn vier Fries: Paul Bijlsma (Franeker), Lars Stienstra (Ysbrechtum), Xander van Straten (Sneek) en Maiko Timmer (Drachten). In de amateur-sportklasse (80 renners) komen uit: Erwin Ketellapper (Wolvega), Andreas bij de Leij (Drachten) en Wim de Wit (Akkrum).

Nieuws

menu