Bergsma, Van der Schoot en Nicolay winnen kaatsen in Marsum

Kaatsers Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Haye Jan Nicolay wonnen zondag in Marsum de door-elkaar-loten partij voor hoofdklassers.

In een spannende finale was het drietal met alles aan de hang te sterk voor Arnold Zijlstra, Dylan Drent en Thomas van Zuiden: 5-5 6-6. Een uitgesproken favoriet was er Marsum niet. De traditioneel sterke parturen uit de vrije formatie werden door de andere opzet van de partij flink doorelkaar gehusseld.

Mede daardoor stonden er zes kaatsers in de eindstrijd waarvan de helft dit seizoen nog geen eerste prijs had gewonnen: Van der Schoot en Nicolay in het ene partuur, Zijlstra in het andere. 

In de finale ging het op en neer. Zo kwam Bergsma met zijn maten snel op een 2-0 voorsprong, maar won het partuur van Zijlstra, Drent en Van Zuiden vervolgens drie eersten op een rij: 2-3. Toen was het weer de beurt aan Bergsma c.s. Dankzij drie bordjes achterelkaar, steeds na een 6-6 stand, kwam ze op een 5-3 voorsprong. 

Genoeg voor de winst was dat niet, weer kwamen Zijlstra en co namelijk terug: 5-5. Geheel in stijl met de toch al spannende partij, kwam in het laatste eerst alles aan de hang. Met een zitbal besliste Bergsma op 5-5 6-6 alsnog de partij in het voordeel van zijn partuur.

Nieuws

menu