Berghuis wil ook in Oranje het verschil maken

Berghuis wil ook in Oranje het verschil maken ANP

Steven Berghuis mocht zich woensdagavond weer eens laten zien als basisspeler in het Nederlands elftal. "Dit is waar ik keihard voor werk op de club, dit is wat ik wil", zei Berghuis bij de NOS. De aanvoerder van Feyenoord, met zes doelpunten in vier competitiewedstrijden de topscorer van de eredivisie, baalde dat hij zich in de verloren oefeninterland tegen Mexico (0-1) niet echt kon onderscheiden.

"Ik wil beslissend zijn, zoals ik ook op de club ben. Dat is helaas vanavond niet gelukt. Ik was wel naar dat moment op zoek", zei Berghuis, die in de Johan Cruijff ArenA wel de gevaarlijkste man bij Oranje was.

De rechtsbuiten werd na een uur spelen naar de kant gehaald door de nieuwe bondscoach Frank de Boer. "Ik moet mijn plek hier verdienen. Dat is wel een van mijn doelstellingen, om belangrijk te zijn voor mijn ploegen en echt iets toe te voegen. Ik ben steeds op zoek naar momentjes om het verschil te maken. Nu had ik één schot op doel, daar bleef het bij. Ik was naar net even wat meer op zoek."

Nieuws

menu