Berghuis: slecht spel, slechte veldbezetting, slechte wedstrijd

Berghuis: slecht spel, slechte veldbezetting, slechte wedstrijd ANP

Aanvoerder Steven Berghuis van Feyenoord deed na het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) geen moeite om zijn teleurstelling te verbergen. "Dit was een slechte wedstrijd, met slecht veldspel en een slechte veldbezetting", zei Berghuis bij FOX Sports. "We speelden in een laag tempo, met weinig initiatief. Maar dat is niet iets heel erg nieuws. Het is in onze wedstrijden nooit echt overtuigend en vandaag wederom niet. Er moeten veel dingen beter als we een goed seizoen willen draaien."

Feyenoord kwam in de eigen Kuip al binnen 2 minuten op achterstand. Berghuis trok na een half uur uit een strafschop de stand gelijk. Pas in de blessuretijd kreeg Feyenoord nog drie grote kansen op de winnende treffer. Berghuis liet er twee liggen, Luciano Narsingh één.

"Alle drie hadden ze erin gemoeten. Natuurlijk neem ik dat mezelf kwalijk", zei Berghuis, die vorige week bij PEC Zwolle (0-2) beide doelpunten maakte. "Bij de eerste twijfelde ik of ik de bal met mijn hoofd of met mijn voeten zou nemen. Ik raakte 'm daardoor op mijn scheenbeen. Dat was gewoon heel slecht uitgevoerd. En de tweede raakte ik half onder me teveel met de hak."

Nieuws

menu