Berghuis houdt deur open voor vertrek bij Feyenoord

Zo lang de transfermarkt open is, moeten de supporters van Feyenoord rekening houden met een vertrek van Steven Berghuis. De aanvoerder herhaalde na de geslaagde seizoensstart bij PEC Zwolle (0-2) dat hij open staat voor een transfer. "De deur zit niet dicht", zei Berghuis bij FOX Sports. "Maar op dit moment speelt er niets. En dus hoef ik ook nergens over na te denken."

De 28-jarige aanvaller maakte in Zwolle beide doelpunten van Feyenoord. De eerste al in de 5e minuut met een schot van afstand, de tweede halverwege de tweede helft uit een strafschop. "Het begin was natuurlijk heerlijk. Mijn eerste schot op doel was gelijk raak. Dan start je lekker. We speelden in het begin ook gewoon goed. Maar daarna lieten we de wedstrijd uit onze handen glippen", aldus Berghuis. "We waren de bal steeds te snel kwijt. Zwolle kreeg daardoor meer vertrouwen. Maar na de 2-0 was het wel klaar."

Trainer Dick Advocaat weet dat hij Berghuis in de komende weken kwijt kan raken als er een club komt die voldoet aan de wensen van de Oranje-international. "Als er iets moois komt, gaat hij daarover nadenken. Die ruimte geven we hem. Achteraf is dat niet zo goed, want 'Stevie' is een geweldige speler", aldus Advocaat. Berghuis kan de fans van Feyenoord niets beloven. "De supporters weten heel goed hoe ik erin zit. Ik ben heel blij, met mijn rol, met het elftal, met de trainers. Er moet iets moois komen wil ik daarover gaan nadenken."

Nieuws

menu