Benjamin Nygren is blij met SC Heerenveen na harde lessen in België

Benjamin Nygren met technisch manager Gerry Hamstra. FOTO LC

Benjamin Nygren begon een jaar geleden met hoge verwachtingen aan zijn avontuur bij KRC Genk. Na een uiterst moeizaam seizoen in België wil hij zijn kwaliteiten laten zien bij SC Heerenveen.

Het kon eigenlijk niet beter. Benjamin Nygren startte in zijn eerste wedstrijd voor Genk, iets meer dan een jaar geleden, in de basis bij de Belgische topclub. Hij scoorde meteen. Het duel erop mocht hij opnieuw vanaf de aftrap beginnen. ,,Maar ik werd in de rust gewisseld. Vervolgens heb ik geen minuut meer gespeeld.”

,,Natuurlijk heb ik de trainer gevraagd om een uitleg”, vervolgt Nygren. Dat gesprek leverde echter weinig op. ,,We dachten anders over voetbal. Laten we het daar maar op houden.”

Sneltreinvaart

Het betekende voor Nygren een eerste tegenslag, nadat zijn loopbaan jarenlang in sneltreinvaart verliep. Hij debuteerde op jonge leeftijd voor de Zweedse club IFK Göteborg en werd daar al snel een belangrijke speler. Het resultaat was een mooie transfer naar Genk, dat maar liefst 3,7 miljoen euro betaalde voor de vleugelaanvaller.

Nygren: ,,Niet voetballen, niet eens bij de wedstrijdselectie zitten – dat was moeilijk voor mij. Maar goed, ik ken niemand die geen ups-and-downs in zijn leven heeft meegemaakt. Ik heb veel geleerd van die periode. Het heeft me doen inzien dat ik mentaal sterk ben.”

Bij Heerenveen, dat Nygren voor twee seizoenen huurde van Genk en bovendien een optie tot koop bedong, wil de Zweedse aanvaller vooral veel wedstrijdminuten maken. ,,Ik heb alleen maar goede verhalen over deze club gehoord. Heerenveen heeft een lange geschiedenis met Zweedse voetballers die hier succesvol zijn geweest. Ik wil veel wedstrijden voetballen en mezelf ontwikkelen, als speler en persoon.”

Nieuws

menu